2013. január 14.
Töltött fánk
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 5 dkg cukor, 3 dl tej, 1 tojás, 0,5 dl olaj, 1 tasak vaníliás cukor, csipetnyi só, 2,5 dkg élesztő; a töltelékhez: 30 dkg mogyorókrém, 1 tojás; a sütéshez: 7 dl olaj; a tetejére: 10 dkg étcsokoládé, 1 evőkanál olaj
Elkészítése: A lisztet dagasztótálba szitáljuk, közepébe mélyedést csinálunk és beletöltjük a langyos tejet meg a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni. Ezután hozzáadjuk a tojást, a sót, a vaníliás cukrot és jól megdagasztjuk. Legvégén beledolgozzuk az olajat és letakarva, 40 percig kelni hagyjuk. Ha a tészta megkelt, lisztezett gyúródeszkára borítjuk, fél cm vastagságúra kinyújtjuk és fele részén a szaggatóval megjelöljük a fánkok helyét. Mindegyik kör közepére egy teáskanál mogyorókrémet teszünk és a jelölés mentén kevés felvert tojással körbekenjük a tésztát. A tészta másik felét ráhajtjuk és kiszaggatjuk a fánkokat. Letakarjuk és 30 percig kelni hagyjuk, majd a felforrósított olajban, mindkét felét aranybarnára sütjük. A csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, belekeverjük az olajat és vékony csíkokban a fánkok tetejére csorgatjuk
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
10 megjegyzés:
Nagyon guszták! :) Jöhetnék egy pár fánkért? :D
Fenséges!!! :)
Nagyon jól néznek ki, szépen kidíszítetted a tetejét!
Csodásak!
Köszönöm lányok:) Akit tud, jöjjön, ha elfogy,még sütök :)
Én sem akarok lemaradni....szívesen kóstolom én is!!!! Háát, jól néznek ki az már biztos!!!!
Hmm... annyira finom lehet. :P
Hú, de jól néznek ki! És nagyon finomak lehetnek!
Kedves Aleda!
Isteni finom lett a fank, most sult ki nemregen, nagy sikere van, szerintem holnapra egy falat sem marad. Koszonet a receptert!
Örülök, hogy sikerült:)
Megjegyzés küldése