Oldalak

2013. január 14.

Töltött fánk




Hozzávalók: 50 dkg liszt, 5 dkg cukor, 3 dl tej, 1 tojás, 0,5 dl olaj, 1 tasak vaníliás cukor, csipetnyi só, 2,5 dkg élesztő; a töltelékhez: 30 dkg mogyorókrém, 1 tojás; a sütéshez: 7 dl olaj; a tetejére: 10 dkg étcsokoládé, 1 evőkanál olaj
 
Elkészítése: A lisztet dagasztótálba szitáljuk, közepébe mélyedést csinálunk és beletöltjük a langyos tejet meg a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni. Ezután hozzáadjuk a tojást, a sót, a vaníliás cukrot  és jól megdagasztjuk. Legvégén beledolgozzuk az olajat és letakarva, 40 percig kelni hagyjuk. Ha a tészta megkelt, lisztezett gyúródeszkára borítjuk, fél cm vastagságúra kinyújtjuk és fele részén a szaggatóval megjelöljük a fánkok helyét. Mindegyik kör közepére egy teáskanál mogyorókrémet teszünk és a jelölés mentén kevés felvert tojással körbekenjük a tésztát. A tészta másik felét ráhajtjuk és kiszaggatjuk a fánkokat. Letakarjuk és 30 percig kelni hagyjuk, majd a felforrósított olajban, mindkét felét aranybarnára sütjük. A csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, belekeverjük az olajat és vékony csíkokban a fánkok tetejére csorgatjuk


10 megjegyzés:

  1. Nagyon guszták! :) Jöhetnék egy pár fánkért? :D

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jól néznek ki, szépen kidíszítetted a tetejét!

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm lányok:) Akit tud, jöjjön, ha elfogy,még sütök :)

    VálaszTörlés
  4. Én sem akarok lemaradni....szívesen kóstolom én is!!!! Háát, jól néznek ki az már biztos!!!!

    VálaszTörlés
  5. Hú, de jól néznek ki! És nagyon finomak lehetnek!

    VálaszTörlés
  6. Kedves Aleda!
    Isteni finom lett a fank, most sult ki nemregen, nagy sikere van, szerintem holnapra egy falat sem marad. Koszonet a receptert!

    VálaszTörlés

Üdvözöllek! Köszönöm, hogy itt jártál! :)