Hozzávalók: 2 db szűzpecsenye, 30 dkg agyvelő, 1 hagyma, 5 dkg vaj, 1 tojás,
só, bors;
a mártáshoz: 5 dkg vaj, 2 dl főzőtejszín, 1 evőkanál étkezési
keményítő, 1 evőkanál paprikakrém, citrom
Elkészítése: A szűzpecsenyét éles, hosszú késsel felszúrjuk, kissé
kitágítjuk a vágást, vigyázva, hogy a széleit ne sértsük meg. Sóval és borssal
bedörzsöljük és állni hagyjuk. A hagymát apróra vágjuk és a vajon megpároljuk,
majd hozzáadjuk a megmosott és hártyájától megpucolt velőt és addig
pároljuk, míg a velő kifehéredik. Sóval, borssal ízesítjük, majd mikor kihűlt
hozzáadjuk a felvert tojást és összekavarjuk. A szűzpecsenyéket megtöltjük a
velős masszával és vajjal kikent tálba helyezzük. Kevés vizet öntünk alája,
lefedjük és forró sütőben kb. 30 percig pároljuk, a végén pedig 5-10 perc alatt
megpirítjuk. A pecsenyéket tálcára emeljük, a visszamaradt pecsenyeléhez
hozzáadjuk a vajat, a paprika krémet és összeforraljuk. Az étkezési
keményítőt elkavarjuk a főzőtejszínnel és behabarjuk vele a mártást. A végén
megszórjuk, apróra vágott petrezselyem levéllel és kevés citromlével ízesítjük.
A szűzpecsenyét ujjnyi szeletekre vágjuk és a mártással leöntve tálaljuk.
Köretként krumplipürét vagy rizst adhatunk mellé.
7 megjegyzés:
Szeretem a velőt, de eddig panírozva, levesben és tojásrántottával ettem. Érdekes, hogy húst töltöttél vele, de biztos finom, mert minden összetevő ízlik nekem és nagyon jól néz ki. Gratulálok!
Imádom a velővel töltött rántott szeletet, kedvenc étteremben mindig azt rendelek, ha eljutunk. Húsba töltve még csak úgy ettem velőt, de a Te változatod is isteni lehet. És persze gyönyörű is, szokás szerint.
Maga a látvány gyönyörű, sőt fejedelmien szép! Velőt viszont még nem ettem, de biztos nagyon finom lehet ezzel a körettel, legfeljebb csak a husit enném!
Ez igen , ezt nevezem , ez az igazi téli , farsangi fogás : szűzpecsenye , velő , pikáns kissé savanykás mártás , ugyanezekkel az összetevőkből ettem már levest is ,az is nagyon finom volt . Gratulálok !
Micsoda étel!:) Van egy szép szüzem, el is teszem, amíg lesz velő is...:) Nagyon guszta ételt készítettél, Aleda!
Elkészítettem,isteni...köszi a receptet!
Én köszönöm! Örülők, h ízlett!
Megjegyzés küldése