A társaság egy
részével meglátogattam az Ivói vadasparkot, ahol a csodaszép Hargitai
táj mellett szarvasokat, muflonokat láthattam. Erről a kollégám, Török
Zoltán részletesen beszámol itt .
Két ételt készítettem, az alábbi volt az egyik.
Kakukkfüves vaddisznó tekercs
Hozzávalók: 70 dkg vaddisznó comb, 15 dkg vaddisznó sonka, 10 dkg füstölt mangalica szalonna, 20 dkg erdei gomba, 1 szelet kenyér, 2 dl vörösbor, 4 tojás, 1 hagyma, 4 cikk fokhagyma, 3 evőkanál olaj, 1 evőkanál mustár, só, bors,őrölt paprika, kakukkfű; a mártáshoz: 5 dkg vaj, 1 evőkanál liszt, 1 teáskanál mustár, 2 dl főzőtejszín, só, kakukkfű
Elkészítése: A vaddisznó combot felvágjuk úgy, hogy egy nagy darab, kb. 1-1,5 cm vastagságú szeletet kapjunk. Az olajat összekeverjük a sóval, a borssal, az őrölt paprikával, a mustárral és az összetört fokhagymával, majd a hússzeletet bedörzsöljük vele, felgöngyöljük és fóliával letakarva, felhasználásig hűtőben tároljuk. A mangalica szalonnát kockára vágjuk és zsírjára sütjük, a pörcöt pedig szűrőkanállal kivesszük. A hagymát megpucoljuk és apróra vágjuk majd a visszamaradt zsíron félig megdinszteljük. Ekkor hozzáadjuk a felszeletelt gombát és együtt megpároljuk. Ha kihűlt ledaráljuk vagy aprítógépben összevágjuk és összekeverjük a beáztatott és kiszorított kenyérrel. A sonkát és 2 főtt tojást kockára vágjuk, hozzáadjuk a gombás masszához, sóval, borssal és kevés kakukkfűvel fűszerezzük, majd belekeverjük előbb a 2 tojás sárgáját, majd a kemény habbá vert fehérjét és összedolgozzuk. A tölteléket vastagon a húsra kenjük és szorosan feltekerjük, végeit hústűvel rögzítjük vagy esetleg összevarrjuk. A tekercset tepsibe tesszük, aláöntjük a bort és kb. 2 dl vizet, fóliával letakarjuk és addig pároljuk, míg a hús megpuhult. A tekercset kivesszük és meleg helyen pihentetjük. A visszamaradt pecsenyeléhez hozzáadjuk a vajat, a mustárt, majd megszórjuk a liszttel. kissé megpirítjuk, majd felöntjük a tejszínnel és besűrítjük. Kakukkfűvel és ha szükséges, sóval ízesítjük. A húst felszeleteljük, mártással leöntve és párolt rizzsel tálaljuk.
Adél, csodaszép fotókat készítettél:) A Mancis főleg, hát az kimondhatatlanul tetszik:)
VálaszTörlésÉs a tekercsedet is megkóstóltam, nagyon finom volt:)
Szép hely lehet! Barátságos fotók. Az étel nagyon finom lehetett!
VálaszTörlésNagyon szép helyen voltatok ! Az étel amit készítettél nagyon különleges és finom lehetett! Gratulálok hogy ilyen színvonalas újság tagja vagy! Sok sikert a csapatnak!
VálaszTörlésKatinál már olvastam a beszámolót. A Te képeid is nagyon szépek, gyönyörű a táj, biztosan jól éreztétek magatokat, és nagyon finomakat készítettetek és ettetek. Aranyos az őzike, vagy szarvas ? :)
VálaszTörlésEgy nagyon kedves,aranyos,érzelmekkel teli embert ismertem meg benned,Adél!Örülök nagyon,hogy hozzánk tartozol!:)
VálaszTörlésÓ, azok a hegyek, fenyves, meg a hó. Pazar az a cserépkályha is!
VálaszTörlésDe szép hely, annyira hangulatos!!!
VálaszTörlésFinomat készítettél...
Adél, osztom Edó szavait, én is úgy gondolom, hogy nagyon kedves és kellemes embert ismerhettünk meg személyedben,örülök, hogy a csapat tagja vagy!Puszi
VálaszTörlés