Oldalak
▼
2013. február 23.
Kókuszos tiramisu
Hozzávalók: 3 tojás, 10 dkg cukor, 25 dkg mascarpone, 5 dkg kókuszreszelék, 20 dkg babapiskóta, 1 vaníliás cukor, 2 evőkanál kókuszlikőr;
az áztatáshoz: 2 dl tej, 3 evőkanál kókuszlikőr;
a tetejére 2 evőkanál kókuszreszelék, fehér csokidara
Elkészítése: A tojássárgát habosra kavarjuk a kétféle cukorral, a mascarpone krémmel és a kókuszlikőrrel. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és a kókuszreszelékkel együtt lazán beleforgatjuk a krémbe. A tejet összevegyítjük a likőrrel, a babapiskótákat belemártjuk és egy tál aljára rétegezzük, majd befedjük a krém felével. Újabb sor piskótát és krémet teszünk rá, a tetejét pedig megszórjuk kókuszreszelékkel és csokidarával. Pár órára lehűtjük majd tálaljuk.
De mutatós:) És milyen szépek a tányérjaid:)
VálaszTörlésMint a világ egyik legnagyobb tiramisu rajongója, csak ennyit mondhatok: NYAMI!!!! Fantasztikus ötlet kókusszal gazdagítani:)
VálaszTörlésNagyon guszta és a kókusszal nagyon finom lehet! Valami habos édességet úgy megennék és akkor tessék ilyet mutatsz nekem!:-)
VálaszTörlésEz de nagyon finom lehet!
VálaszTörlésSemmi kávé, csak kókusz... nagyon szeretném:-)
VálaszTörlésKókusszal még nem ettem, csak kávéval és gyümölcsökkel. Nagyon könnyed lehet. Máris mentem.
VálaszTörlésÓ, micsoda finomság!! :P
VálaszTörlésMilyen ragyogó ötlet, imádjuk a kókuszkrémet, van is sok kókuszreszelékem,meg kókuszlikőröm is, feltétlen megcsinálom a hétvégén:-)))))
VálaszTörlésEz istenien néz ki!
VálaszTörlés