Oldalak
▼
2013. február 20.
Olívabogyós őzcomb
Ivóban főztem
Hozzávalók: 70 dkg őzcomb, 1 evőkanál zsiradék, 2 nagy hagyma, 2 cikk fokhagyma, 2 szál sárgarépa, 2 dl fehérbor, 2 dl paradicsomlé, 15 dkg fekete olívabogyó,1 kávéskanál cukor, só, bors, 2 babérlevél; a körethez: 30 dkg csavart tészta
Elkészítése: A pácolt őzcombot ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, zsiradékon, mindkét felét megpirítjuk, majd kiszedjük egy tányérra. A visszamaradt zsiradékon megdinszteljük a szeletekre vágott hagymát és fokhagymát, a karikára vágott sárgarépát, majd visszatesszük a húst, sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a babérlevelet. Felöntjük a borral és a paradicsomlével és lefedve, lassú lángon addig főzzük, míg a hús megpuhul. Ha szükséges, a levét kevés vízzel pótoljuk. Amikor a hús megpuhult, kivesszük és meleg helyen pihentetjük. A visszamaradt mártásból kivesszük a babérlevelet, szitán áttörjük és hozzáadjuk a karikákra vágott olívabogyót majd felforraljuk és kevés cukorral ízesítjük. A csavart tésztát kifőzzük, hússal és mártással tálaljuk.
Imádom a vadhúst. Korábban, míg a lányunk még itthon volt, s nem voltunk a feleségemmel külön konyhán, a vad - többek közt - az én reszortom volt. Manapság ritkán kerül rá sor, egy személyre elég macerás. Gyönyörűséges volt csak ránézni is az őzcombos ételedre.
VálaszTörlésEndre, Köszönöm:) Nagyon finom a vadhús, nekem is izlik.
TörlésNagyon ínycsiklandozó az ételed. Még sosem ettem őzhúst, de látszik, hogy nagyon finom puha lehet:)
VálaszTörlésRoza, ha valaha lesz alkalmad, ne hagyd ki. Igen, nagyon puha és omlós volt.
TörlésAdél, ez olyan finom volt, hogy el is határoztam, hogy a kapott őzhúsból ilyet készytek, majd, ha hazajön a Párom.
VálaszTörlésKati ,örülök, h izlett:) Ha a párod szereti az olívát, akkor kóstolja meg ö is:)
TörlésA Párom imádja az olajbogyót, őszeretette meg velem is:) És képzeld Ivó óta, a te hatásodra gyűjtöm a kis szines teritőket, és persze igyekszem is használni a fotókhoz:)
TörlésNa ez jó, hogy ilyen pozitív hatással voltam rád:) Minden kis anyagot összegyűjtöttem én is, még régi nem használt ruhákból is vágtam ki és Anyum beszegte őket. Egy kisebb bőröndre való gyűlt össze már:)))
TörlésÚgy irigyellek a vadhús miatt... Ritkán jutok hozzá. Nagyon guszta!
VálaszTörlés