Oldalak

2013. február 20.

Olívabogyós őzcomb


Ivóban főztem



Hozzávalók: 70 dkg őzcomb, 1 evőkanál zsiradék, 2 nagy hagyma, 2 cikk fokhagyma, 2 szál sárgarépa, 2 dl fehérbor, 2 dl paradicsomlé, 15 dkg fekete olívabogyó,1 kávéskanál cukor, só, bors, 2 babérlevél; a körethez: 30 dkg csavart tészta

Elkészítése: A pácolt őzcombot ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, zsiradékon, mindkét felét megpirítjuk, majd kiszedjük egy tányérra. A visszamaradt zsiradékon megdinszteljük a szeletekre vágott hagymát és fokhagymát, a karikára vágott sárgarépát, majd visszatesszük a húst, sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a babérlevelet. Felöntjük a borral és a paradicsomlével és lefedve, lassú lángon addig főzzük, míg a hús megpuhul. Ha szükséges, a levét kevés vízzel pótoljuk. Amikor a hús megpuhult, kivesszük és meleg helyen pihentetjük. A visszamaradt mártásból kivesszük a babérlevelet, szitán áttörjük és hozzáadjuk a karikákra vágott olívabogyót  majd felforraljuk és kevés cukorral ízesítjük. A csavart tésztát kifőzzük, hússal és mártással tálaljuk.


9 megjegyzés:

  1. Imádom a vadhúst. Korábban, míg a lányunk még itthon volt, s nem voltunk a feleségemmel külön konyhán, a vad - többek közt - az én reszortom volt. Manapság ritkán kerül rá sor, egy személyre elég macerás. Gyönyörűséges volt csak ránézni is az őzcombos ételedre.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Endre, Köszönöm:) Nagyon finom a vadhús, nekem is izlik.

      Törlés
  2. Nagyon ínycsiklandozó az ételed. Még sosem ettem őzhúst, de látszik, hogy nagyon finom puha lehet:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Roza, ha valaha lesz alkalmad, ne hagyd ki. Igen, nagyon puha és omlós volt.

      Törlés
  3. Adél, ez olyan finom volt, hogy el is határoztam, hogy a kapott őzhúsból ilyet készytek, majd, ha hazajön a Párom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kati ,örülök, h izlett:) Ha a párod szereti az olívát, akkor kóstolja meg ö is:)

      Törlés
    2. A Párom imádja az olajbogyót, őszeretette meg velem is:) És képzeld Ivó óta, a te hatásodra gyűjtöm a kis szines teritőket, és persze igyekszem is használni a fotókhoz:)

      Törlés
    3. Na ez jó, hogy ilyen pozitív hatással voltam rád:) Minden kis anyagot összegyűjtöttem én is, még régi nem használt ruhákból is vágtam ki és Anyum beszegte őket. Egy kisebb bőröndre való gyűlt össze már:)))

      Törlés
  4. Úgy irigyellek a vadhús miatt... Ritkán jutok hozzá. Nagyon guszta!

    VálaszTörlés

Üdvözöllek! Köszönöm, hogy itt jártál! :)