Hozzávalók: 40 dkg liszt, 2,7 dl víz, 1 evőkanál olívaolaj, 1 teáskanál só, 2 dkg élesztő; a feltéthez: 25 dkg kolbász, 15 dkg kecskesajt, 15 dkg konzervkukorica, 2 dl pizzaszósz, 1 teáskanál szárított bazsalikom, 1 tojás
Elkészítése: A pizzatésztához az élesztőt elmorzsoljuk a langyos vízben, hozzáadjuk a sót és az olajat, majd összedolgozzuk a liszttel és megdagasztjuk. Letakarjuk és fél órát kelni hagyjuk. Ha megkelt, fél cm vastagságúra kinyújtjuk és szív formára vágjuk, széleít pedig kevés felvert tojással megkenjük. A megmaradt tésztából kis szíveket szaggatunk és a nagy szívek szélére körberagassztjuk, és ezek tetejét is lekenjük tojással. A pizzatésztákat újabb 20 percig pihentetjük. Addig a kolbászt karikára, a sajtot kockára vágjuk, a kukoricát pedig lecsöpögtetjük. A tésztát lekenjük a pizzaszósszal, kirakjuk a kolbásszal és a sajttal, majd megszórjuk a kukoricával és a bazsalikommal. Előmelegített sütőben, 180 fokon, 20 perc alatt megsütjük.
Nagyon szép! Most jól jönne belőle egy hatalmas adag!
VálaszTörlésAnyja lánya:) Kreatív ő is nagyon:) És hasonlít is rád nagyon, meglestem a FB - n:)
VálaszTörlésNagyon ügyes a kislány!
VálaszTörlésÖtletes a pizza nagyon, a szívecskék pedig nagyon szépek! Ügyes a lánykád!
VálaszTörlésDe jó ötlet, nagyon szép - és finom is! :)
VálaszTörlés