2013. február 9.
Téli vitaminsaláta
Hozzávalók 4 személyre): 2 fekete retek, 1 cékla, 3 szál sárgarépa, 20 dkg sonka, 15 dkg sajt, 3 evőkanál olaj, 1 citrom, 1 csokor petrezselyem levél, só, bors
Elkészítése: A zöldségeket megpucoljuk, előbb 2-3 mm-es szeletekre majd csíkokra vágjuk. A sonkát és a sajtot szintén csíkokra vágjuk. Az összes hozzávalót egy salátástálba tesszük, sózzuk, borsózzuk, meglocsoljuk az olajjal és a citrom kifacsart levével, majd összekavarjuk. 30 percig érlelődni hagyjuk, majd tálalás előtt hozzáadjuk a felvágott petrezselyem levelet is.
Fogyasztható egymagában vagy sült húsok mellé körítő salátaként is adhatunk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
3 megjegyzés:
Valóban jó kis vitaminforrás ezekben a télvégi (?) napokban :)
Igazi tavasz-váró finomság, szívesen ennék egy tálkával így vacsoraidőben...:)
Azonnal megtudnám enni, a színek meghozták a tavaszt - majdnem -:))
Megjegyzés küldése