2013. március 28.
Benedikt tojás
Hozzávalók: 4 db angol muffin vagy laposabb zsemle, 8 szelet vékony sonka vagy bacon, 4 tojás, só, ecet; a holland mártáshoz: 2 tojás sárgája, 2 evőkanál víz, 10 dkg vaj, só, bors, fél citrom leve; a tálaláshoz: petrezselyem zöld, citrom, színes bors, saláta
Elkészítése: A holland mártáshoz a tojássárgát összekeverjük a vízzel és vízgőz fölött addig verjük, míg habos nem lesz és besűrűsödik. Közben a vajat felforraljuk, a keletkező habját szűrőkanállal leszedjük és kissé visszahűtjük, majd vékony sugárban a tojásos krémhez kavarjuk. A mártást levesszük a vízgőzről, sózzuk, borsozzuk és belekavarjuk a citromlevet. Egy lábasban enyhén sós és ecetes vizet forralunk, a tojásokat egyenként feltörjük és a vízbe csúsztatjuk, majd kb.3 percig főzzük, hogy a sárgája még híg maradjon. A sonkaszeleteket egy serpenyőben ropogósra sütjük és rátesszük a zsemlére. A tojásokat szűrőkanállal kiemeljük, lecsöpögtetjük és a sonkára rakjuk. Tetejét meglocsoljuk a hollandi mártással, megszórjuk színes borssal és apróra vágott petrezselyem zölddel. Tálaláskor éles késsel kivágjuk a tojás sárgáját.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
4 megjegyzés:
Jöttem nagyban is megnézni...Itt még finomabbnak látszik! Nagyon guszta!!! Kérem!!!!
Azon kaptam magam, hogy csak nézegetem a képet elmélyülten. Teljesen oda vagyok érte. Tökéletes.
Nagyon szeretem a hollandi mártást! Eddig gnocchira öntöttem rá, de ez a recept is fenomenális! Szuper:)
Olyan guszta, ahogy a mártás és a tojássárgája együtt folydogál le a zsemléről... Finom reggeli - akár Húsvétra is. Nagyon szépek a képek.
Szép Húsvétot kívánok, és jó pihenést!
Megjegyzés küldése