Oldalak
▼
2013. március 9.
Borsikafűves édespecsenye
Hozzávalók: 8 szelet édespecsenye (tarja), 3 sárgarépa, 50 dkg kelbimbó, 3 evőkanál olaj, 4-5 kicsi hagyma, 1 fej fokhagyma, szárított zöldségkeverék, só, bors, őrölt fűszerpaprika, borsikafű
Elkészítése: A zöldségeket megpucoljuk, a sárgarépát és a kelbimbókat félbevágjuk és a hagymákkal együtt egy nagy tepsibe tesszük. Az édespecsenyét újjnyi szeletekre vágjuk, sózzuk, borsózzuk, megszórjuk őrölt fűszerpaprikával és a zöldségek közé tesszük. Rátesszük a borsikafű ágakat, meglocsoljuk az olajjal és felöntjük egy kevés vízzel. Fóliával letakarjuk és sütőben, lassú lángon 40 percig pároljuk. Ha a hús és a zöldségek megpuhultak, a fóliát levesszük és pirosra sütjük. A sültet krumplipürével és a vele sült zöldségekkel tálaljuk.
Hú, de jól néz ki! Kár, hogy már holnapra megfőztem! :-))
VálaszTörlésNagyon finom lehet - imádom az ilyen tepsis ételeket, hogy mindent belepakolni, elvan magának egy ideig a sütőben, aztán már csak enni kell a finom ételt. Köszi, le is mentem a receptet, örülni fog a családom. :)
VálaszTörlésNem nagyon főztem még borsikafűvel, de tetszik az elgondolás és a végeredmény is. :)
VálaszTörlés