2013. március 12.
Húsvéti kalács raháttal (2 darabhoz)
Hozzávalók: 60 dkg liszt, 8 dkg cukor, 6 dkg olvasztott vaj, 3 dl tej, 1 tojás, csipetnyi só, 2,5 dkg élesztő; a töltelékhez: 5 dkg vaj, 30 dkg rahát; a kalácsforma kikenéséhez: 3 dkg vaj; a tetejére: 1 tojás sárgája, 1 evőkanál tej
Elkészítése: A langyos tejhez hozzáadunk 1 kávéskanál cukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztet dagasztótálba szitáljuk, hozzáadjuk a felvert tojást, a sót, a megmaradt cukrot és az élesztős tejet, majd jól megdagasztjuk. Végül beledolgozzuk az olvasztott vajat is, és konyharuhával letakarva 40 percig kelni hagyjuk. Mikor megkelt, lisztezett deszkára borítjuk, kissé átgyúrjuk és 4 részre osztjuk. A tésztákat 2 cm vastagságúra kinyújtjuk, lekenjük a puha vajjal és szétosztjuk rajta az 1x1 cm-es kockákra vágott rahátot, majd szorosan feltekerjük. Két-két rudat egymással összesodorunk és vajjal kikent kalácsformába tesszük. Letakarjuk és 20 percig pihenni hagyjuk. A tojássárgát elkavarjuk a tejjel és a kalács tetejét lekenjük, majd előmelegített sütőben, 180 fokon, 25 perc alatt megsütjük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
4 megjegyzés:
Amikor megláttam a borítót, tudtam, hogy a te műved ez a kalács, szép. :)
Óó, ez nagyon jólesett:)) Azt jelenti,önmagamat adom a képeimben :)Már, amikor van időm rá. Köszi, Okki.
Gratulálok a megjelenéshez! Nagyon guszta a kalácskád! Apukám kedvence a rahát.
Ez nagyon szép Adél, imádom a rahátos kalácsot:) A KonyhaTündért még nem láttam, ha minden igaz, nekem is vannak benne receptjeim:)
Megjegyzés küldése