2013. március 30.

Húsvéti sonkás koszorú




Hozzávalók: 70 dkg préselt sonka, 8 tojás, 2,5 dl olaj, 1 teáskanál mustár, 1 teáskanál reszelt torma, 10 g zselatin, 1 dl húsleves alaplé, 1 csokor petrezselyem zöld, só, fehérbors; a díszítéshez: salátalevél, zöldhagyma, retek

Elkészítése: A sonkából kb. 20 dkg-ot vékonyra szeleteljük, a megmaradt rész felét 1x1 cm-es kockára vágjuk, a többit pedig ledaráljuk. 7 tojást keményre főzünk. Egy kuglóf formát vékonyan bekenjük olajjal és kibéleljük a sonkaszeletekkel, úgy, hogy kissé kilógjanak a formából. 1 tojás sárgájából és az olajból majonézt készítünk, majd lassan adagolva belekeverjük a húslében feloldott zselatint. Hozzáadjuk a darált és a kockára vágott sonkákat, az apróra vágott petrezselyem zöldet, a mustárt és a tormát. Sózzuk, borsozzuk, és bekanalazzuk a kuglófformába. A tojásokat megpucoljuk és félbevágjuk, majd körbe belenyomjuk a sonkás masszába, a kilógó sonkaszeleteket pedig visszahajtjuk. 3-4 óráig a hűtőben dermedni hagyjuk, majd egy tányérra borítjuk és friss idény zöldségekkel tálaljuk.


Ha kiadósabbra szeretnénk, használjunk több tojást és ezeket egészben tegyük a koszorúba. A gyerekek miatt a tormát kihagyhatjuk és tálaljuk külön az asztalra. Ehelyett adhatunk hozzá apróra vágott zöldhagymát vagy snidlinget


3 megjegyzés:

Blogkonyha írta...

Csodás ez a sonkakoszorú! Elfogadnám a Húsvéti asztalomra... Áldott Ünnepet!

Hobbychef írta...

Gyönyörűséges ez a sonkás költemény.
Kellemes Húsvétot kívánok.

marisz57 írta...

Nagyon mutatós! Hasonlót szoktam én is készíteni.
Legyen szép húsvétotok!

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...