Állítólag a leleményes, bentlakásokban élő egyetemista diákok találták ki, akiknek pár szelet száradófélben lévő kenyérszeleten kívül, épp csak az alábbi
hozzávalók akadtak már csak a hűtőjükben. A füstölt szalonna, a párizsi
és a fűszerek remek párosításából ízletes harapnivaló kerekedet.
Hozzávalók 4
főre: 5 dkg füstölt szalonna, 1 dl tejföl, 15 dkg párizsi , 10 dkg reszelt
sajt, 1 kis fej vöröshagyma, ízlés szerint mustár és ketchup, só, bors,
szendvicskenyérszeletek
Elkészítése:
A füstölt szalonnát, a lehéjazott párizsit és a megtisztított vöröshagymát
kétszer átdaráljuk, hogy pépes legyen, majd hozzákeverjük a tejfölt és ízlés
szerint mustárt, ketchupot, sót és borsot. A megpirított kenyérszeleteket
megkenjük a szalonnás krémmel, forró sütőben vagy grillsütőben pirosra sütjük,
azután megszórjuk reszelt sajttal, és a sajtot ráolvasztjuk.
4 megjegyzés:
Jaj, de nagyon finom! Szeretjük az ilyeneket! :-))
Én nem tudom honnan származik, de az én Anyukám gyermekkoromban sokszor sütötte! Jó is, hogy eszembe juttattad!
Hétvégén meg is kóstoljuk, finom lehet!
Hasonló képen készítem én is csak és nem teszek bele ketchupot. Szeretjük. Nem tudtam, hogy így hívják...
Megjegyzés küldése