Hozzávalók: 1 fej vöröskáposzta, 1 szeletelt sertéscsülök, 2 vöröshagyma, 4 cikk fokhagyma, 1 konzervparadicsom, 2-3 evőkanál olaj, 2 evőkanál paprikakrém, só, bors, szemesbors, fűszerpaprika, babérlevél, 1 csokor lestyánlevél; a tálaláshoz: 2 dl tejföl
Elkészítése: A
csülköt megmossuk, enyhén sós, hideg vízben főni tesszük a cikkekre vágott
hagymával, a fokhagymával, a babérlevéllel és 5-6 szemesborssal együtt. Mikor a
hús majdnem készre főtt kiszedjük, a levét pedig átszűrjük. A megmaradt hagymát
apróra vágjuk, az olajon üvegesre dinszteljük, majd félrehúzzuk és belekavarjuk
a fűszerpaprikát, a paprikakrémet és a kockára vágott konzervparadicsomot a
levével együtt. A káposztát metéltre vágjuk, hozzáadjuk a hagymához, sózzuk,
borsozzuk és felöntjük kevés húslével, majd lassú lángon, többször megkavarva
puhára főzzük. A végén beletesszük az apróra vágott lestyánlevelet és
összeforraljuk, majd a főtt csülökszeletekkel és tejföllel tálaljuk.
Ha van rá lehetőség, a káposztát főzzük bográcsban.
3 megjegyzés:
Érdekes íz-kombináció!
Még sosem ettem vöröskáposzta főzeléket, de megkóstólnám:)
Hát ilyet, mindig készítesz valami meghökkentőt Adél, a lilakáposztát én csak párolva sültekhez, főleg kacsához, oldalashoz szoktam, vagy télen-nyáron salátának nyersen és leforrázva köményesen-hagymásan-ecetesen, főzeléknek még csak nem is hallottam róla, de miért is ne, nem lehet rossz, el tudom képzelni amúgy "lucskosan" készítve is sertéshús kockákkal együtt főzve, de a csülökkel is klassz:-))))A csülök egyébként nyers vagy füstölt volt?? És milyen egészséges a vöröskáposzta is, mint ahogy minden káposzta az:-))))
Megjegyzés küldése