Hozzávalók: 2 csokor piros retek, 3-4 krumpli, 3 dkg vaj, 1 evőkanál
szezámmag, 1 teáskanál méz, 1-2 evőkanál balzsamecet, só, bors
Elkészítése: A krumplit héjában megfőzzük, majd megpucoljuk és kockára
vágjuk. A retket megmossuk, végeit levágjuk és negyedekre vágjuk. A vajat
felforrósítjuk, kissé megbarnítjuk és hozzáadjuk a retket. Sózzuk, borsozzuk,
pár percig pároljuk, majd hozzáadjuk a mézet, karamellizáljuk és ráöntjük a
balzsamecetet. Megszórjuk a szezámmaggal és beleforgatjuk a főtt krumplit is.
Melegen tálaljuk, önmagában salátaként vagy garnírungként fasírtok és sült
húsok mellé.
2 megjegyzés:
Soha nem ettem még retket párolva. El sem tudom képzelni, hogy milyen. Most nagyon izgat a dolog, úgyhogy holnap kipróbálom...
Én sem sőt még hallani se hallottam róla, de én is kipróbálom... ha abbamarad az esőzés és végre lehet majd veteményezni.
Megjegyzés küldése