Oldalak

2013. március 14.

Sonkás kosarak



Hozzávalók: 6 szelet sonka, 2 tojás, 10 dkg császárszalonna, 8 dkg sajt, 2-3 evőkanál tejföl, 1 csokor metélőhagyma, só, bors; a kosárkák kenéséhez: 3 dkg vaj; a tálaláshoz: 4-5 szál metélőhagyma, 1 piros paprika

Elkészítése: 6 darab, kb.8-10 cm átmérőjű, hullámos szélű sütőformát vajjal kikenünk és kibéleljük a sonka szeletekkel. A tojássárgát összekeverjük az apróra vágott császárszalonnával és metélőhagymával, a reszelt sajttal, és a tejföllel. Sózzuk, borsozzuk majd lazán beleforgatjuk a kemény habbá vert fehérjét. A tölteléket szétosztjuk a sonkás kosarakban, és előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük. Tálaláskor megszórjuk apróra vágott metélőhagymával és paprikával. 



Megjelent a Finom falatok márciusi száma

4 megjegyzés:

  1. Nagyon guszták, igazi húsvéti falatkák!

    VálaszTörlés
  2. De helyes kosárkák! S olyan pihe-puhának tűnnek.

    VálaszTörlés
  3. Szépek lettek, biztos finomak voltak!
    Egy ideje kacérkodom egy hasonló recepttel, lehet, hogy húsvétra megsütöm.

    VálaszTörlés
  4. Lementettem, feltétlenül ki kell próbálnom, főleg így Húsvét körül. :) Köszönöm a receptet.

    VálaszTörlés

Üdvözöllek! Köszönöm, hogy itt jártál! :)