2013. március 29.

Spenótos nokedli tojással



Hozzávalók: 30 dkg spenót, 35 dkg liszt, 3 tojás, 2 cikk fokhagyma, só, bors; a tojásrántottához: 2 evőkanál olaj, 5 tojás, só

Elkészítése: A spenótot megmossuk, enyhén sós vízben leforrázzuk, majd leszűrjük és kissé összevágjuk. A liszthez hozzáadjuk a kihűlt spenótot, a felvert tojást, az áttört fokhagymát, sót, őrölt borsot és annyi vízzel összedolgozzuk, hogy  galuskatésztát kapjunk. A tésztát nokedliszaggatóval lobogó, enyhén sós vízbe szaggatjuk és miután feljöttek a víz tetejére, 1-2 percig főzzük, majd leszűrjük. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, beleöntjük a felvert tojásokat, sózzuk és állandóan kavarva félig megsütjük, majd hozzáadjuk a nokedlit és együtt készre sütjük. Friss salátával tálaljuk. 

 

1 megjegyzés:

Blogkonyha írta...

Ma én is valami zöldet fogok enni, szerintem spenótot. Ez a nokedli nagyon ínycsiklandó! Áldott Húsvétot!

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...