Oldalak
▼
2013. március 29.
Spenótos nokedli tojással
Hozzávalók: 30 dkg spenót, 35 dkg liszt, 3 tojás, 2 cikk fokhagyma, só, bors; a tojásrántottához: 2 evőkanál olaj, 5 tojás, só
Elkészítése: A spenótot megmossuk, enyhén sós vízben leforrázzuk, majd leszűrjük és kissé összevágjuk. A liszthez hozzáadjuk a kihűlt spenótot, a felvert tojást, az áttört fokhagymát, sót, őrölt borsot és annyi vízzel összedolgozzuk, hogy galuskatésztát kapjunk. A tésztát nokedliszaggatóval lobogó, enyhén sós vízbe szaggatjuk és miután feljöttek a víz tetejére, 1-2 percig főzzük, majd leszűrjük. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, beleöntjük a felvert tojásokat, sózzuk és állandóan kavarva félig megsütjük, majd hozzáadjuk a nokedlit és együtt készre sütjük. Friss salátával tálaljuk.
Ma én is valami zöldet fogok enni, szerintem spenótot. Ez a nokedli nagyon ínycsiklandó! Áldott Húsvétot!
VálaszTörlés