Ivóban sütött Edó Vadsonkával töltött fürtojásos tekercset . Nagyon ízlett, és elkészítettem itthon a családnak még azon a héten. Fürjtojásom nem volt, így az kimaradt belőle. Edó, nagyon finom volt, azt hiszem mondtam neked már ott is:)
Hozzávalók: 35 dkg liszt, 1 tojás, 2 dl tej, 2 evőkanál olaj, 1 kávéskanál cukor, 2 teáskanál só, 2 dkg élesztő; a töltelékhez: 20 dkg szarvas sonka, 3 szál újhagyma, 5 dkg vaj; a tetejére: 2-3 dkg olvasztott vaj
Elkészítése: Az élesztőt 1 dl langyos tejben elmorzsoljuk a cukorral, és letakarva felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval együtt rugalmas tésztává dagasztjuk, és langyos helyen a duplájára kelesztjük.
Ha megkelt, lazán átgyúrjuk, további 15-20 percig kelesztjük, majd téglalap alakúra nyújtjuk, megkenjük olvasztott vajjal, és megszórjuk apróra vágott sonkával és zöldhagymával. Hosszanti oldalán feltekerjük és kb másfél újjnyi vastag szeletekre vágjuk, sütőpapíros tepsire helyezzük, és langyos helyen kb 20 percig kelesztjük. Tetejét lekenjük olvasztott vajjal és 180 fokos sütőben 25 perc alatt megsütjük.
6 megjegyzés:
Épp hétvégén kóstoltam a szarvas sonkát. Nagyon finom volt, de szemtelenül drága. Jól néz ki így tekercsben is... :o)
Adél, ezt a tésztáját Edónak én is ki fogom próbálni, lehet hogy spenóttal:) Nagyon guszta:)
Krisz, nem épp olcsó kategória, de néha megjárja egy kis kényeztetés is:)
Kati, spenóttal is finom lesz:)
Adél, meg ne haragudj, de már csodálkoztam is, hogy miért posztolod Edó fotóját! :D:D:D Annyira hasonlít a két tekercs, hoyg csak amikor kinagyítottam a képet tűnt fel, hoyg nem madárbegysalátával van tálalva. Szuperfinom, aláírom. :)
Meg nem haragszom:))
Megjegyzés küldése