Hozzávalók: 4 tojás, 8 dkg cukor, 3 evőkanál víz, 2 evőkanál olaj,
5 dkg kakaó, 15 dkg liszt, 1 sütőpor; a túrós réteghez: 40 dkg tehéntúró,
1 vanília ízű pudingpor, 5 dl tej, 10 dkg cukor, 2 dl tejszín, 10 g zselatin; a
barackos réteghez: 4 dl kajszibarack kompot, 10 gr zselatin; a
díszítéshez: 2 dl habtejszín, 1 evőkanál fehércsokoládé dara, mentalevél
Elkészítése: A tojásokat a
cukorral addig verjük míg vastag krém lesz belőle. Tovább verve, kanalanként
hozzáadjuk előbb a vizet majd az olajat, a végén beleforgatjuk a kakaót meg a
sütőporral elkevert lisztet. A masszát sütőpapírral bélelt, 28x35 cm-es tepsibe
öntjük és előmelegített sütőben, 20-25 perc alatt megsütjük. A tepsiben hagyjuk
kihűlni. A pudingport összevegyítjük a cukorral meg a tejjel, megfőzzük,
majd hűlni hagyjuk. A zselatint 0,5 dl vízben feloldjuk, felmelegítjük és kissé
visszahűtjük. A tehéntúrót összevegyítjük a pudinggal, a zselatinnal és végül beleforgatjuk
a kemény habbá vert tejszínt. A krémet a piskótára kenjük, a tetejét egy
kanállal hullámosra formázzuk. A barackkompot levét leszűrjük, a
gyümölcsöt leturmixoljuk. A zselatint feloldjuk a levében, összevegyítjük a
gyümölcshússal, majd a túrós rétegre öntjük. Másnapig a hűtőben hagyjuk dermedni,
majd szeletekre vágjuk. A habtejszínt felverjük és csillagcsővel ellátott
habzsák segítségével a tetejére rózsákat nyomunk. Csokoládé darával és
mentalevéllel díszítjük.
Oldalak
▼
Nagyon szép lett! A napokban én is túrós tortát csináltam csak naranccsal és banánnal.:)
VálaszTörlésFantasztikus ez a sütemény! Vittem is:-)
VálaszTörlésAleda, annyira gyönyörűen és gusztán tálaltad/kínálod, hogy szó szerint csorog a nyálam. Meghalok egy szeletért... :)
VálaszTörlés