Hozzávalók: 30 dkg liszt, 1,7 dl tej, 2 evőkanál vaj, 1 tojás, 2 dkg élesztő, 1 kávéskanál só; a feltéthez: 20 dkg császárszalonna, 10 dkg sajt, 3 tojás, só, 1 teáskanál szárított majoránna
Elkészítése: A langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni. A lisztet egy tálba szitáljuk, közepébe mélyedést csinálunk és beleöntjük a felfutott tejet, a megolvasztott vajat, a tojást, a sót és jól megdagasztjuk. Konyharuhával letakarjuk és duplájára kelesztjük. Mikor a tészta megkelt, lisztezett deszkán ujjnyi vastagságúra nyújtjuk és egy piteformába rakjuk. A lelógó részt levágjuk, felcsíkozzuk és összefonjuk, majd a pitére tesszük úgy, hogy 3 részre osztjuk vele. A császárszalonnát és a sajtot kis kockákra vágjuk és elosztjuk a pitén. A tojásokat az elosztott részek közepébe ütjük, megszórjuk sóval és majoránnával. Előmelegített sütőben, 180 fokon, 25 perc alatt megsütjük.
4 megjegyzés:
Guszta, tetszik nagyon finom lehet! Ilyenkor legszívesebben már akár vacsorára el is készíteném úgy megkívánom. Egyszer biztos hogy kipróbálom!
Bármikor, bármilyen mennyiségben meg tudnám enni! Főleg mostanában, hogy nincs vacsora!!!! :-))
Ez nagyon tetszik! Különleges és biztos nagyon finom! Máris mentem, egyszer reggelire megsütöm. Guszta! Olyan jó dolgokat tudsz kitalálni...
Szombaton reggelire elkészítem. Kaptunk friss házi tojásokat, biztos nagyon finom lesz. :) Egy rövid kérdés: a kockára vágott szalonnát nem kell kicsit megpirítani, mielőtt a pitére tesszük? Köszi szépen.:)
Megjegyzés küldése