Elkészítése: A hagymát megpucoljuk, tetejét és alját levágjuk és enyhén sós vízben 4-5 percig főzzük. Szűrőkanállal kiemeljük, hűlni hagyjuk majd a közepüket óvatosan kivesszük, úgy, hogy csak egy-két külső réteg maradjon. Addig a darálthúshoz hozzáadjuk a felvert tojást, a zsemlemorzsát, az apróra vágott, kivájt hagymabelsőt és a paradicsomlevet. Megszórjuk sóval, borssal és fűszerpaprikával és jól összedolgozzuk, majd a hagymákat megtöltjük vele és kevés vajjal kikent hőálló edénybe rakjuk. Megszórjuk a szárított zöldségkeverékkel, borsikafűvel és félig felöntjük vízzel. Alufóliával befedjük és 30 perc alatt megsütjük. A lisztet csomómentesre kavarjuk a tejszínnel, a hagymára öntjük és 10 perc alatt készre sütjük. Melegen tálaljuk.
2013. március 18.
Töltött hagyma
Elkészítése: A hagymát megpucoljuk, tetejét és alját levágjuk és enyhén sós vízben 4-5 percig főzzük. Szűrőkanállal kiemeljük, hűlni hagyjuk majd a közepüket óvatosan kivesszük, úgy, hogy csak egy-két külső réteg maradjon. Addig a darálthúshoz hozzáadjuk a felvert tojást, a zsemlemorzsát, az apróra vágott, kivájt hagymabelsőt és a paradicsomlevet. Megszórjuk sóval, borssal és fűszerpaprikával és jól összedolgozzuk, majd a hagymákat megtöltjük vele és kevés vajjal kikent hőálló edénybe rakjuk. Megszórjuk a szárított zöldségkeverékkel, borsikafűvel és félig felöntjük vízzel. Alufóliával befedjük és 30 perc alatt megsütjük. A lisztet csomómentesre kavarjuk a tejszínnel, a hagymára öntjük és 10 perc alatt készre sütjük. Melegen tálaljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2 megjegyzés:
Készítettem már töltött hagymát (mert imádom a hagymát, a finom húslevesben főtt hagyma elfogyasztása mindig az én kiváltságom...), de sohasem lila hagymából. Kipróbálom:)
Nagyon jól néz ki! Hasonló töltött hagymát már készítettem , csak talán nem hússal töltöttem. Nagyon finom!
Megjegyzés küldése