Oldalak
▼
2013. március 1.
Újhagymás-sajtos zsemle
Hozzávalók: 4 zsemle, 20 dkg sajt, 8 dkg vaj, 4 szál zöldhagyma, só, bors
Elkészítése: A zsemléket 1,5-2 cm mélyen, kockásra beirdaljuk, a sajtot 1x1 cm-es kockákra vágjuk, a vajat megolvasztjuk a zöldhagymát pedig apróra vágjuk. A sajtokat betesszük a zsemle kockái közé, meglocsoljuk a vajjal, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk zöldhagymával. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg a sajt elolvad és meg nem pirul kissé. Melegen tálaljuk.
Ötlet innen
Chifla cu cas si ceapa verde
Ingr. 4 chifle, 200 g cacaval, 80 g unt, 4 fire ceapa verde, sare, piper
Mod de preparare: chiflele se cresteaza in 1,5 -2 cm adâncime, se căptuseste cu cascavalul taiat in cubulete de 1x1 cm. Se stropeste cu untul topit si se presara ceapa verde taiata marunt. Se condimentează cu sare și piper si se coace în cuptorul încălzit în prealabil până când cascavalul se topește și se rumeneste putin. Se serveste cald.
Ezt éppen most néztem ki az EK-ból, hogy majd elkészítem a Páromnak reggelire:)
VálaszTörlésSzuper finom! Szeretjük! :o)
VálaszTörlés