Eredeti recept szerint kuglóf formában kell sütni 35-40 percig. Én tepsiben sütöttem, és 13. percben megnéztem, hogy mi van vele. Tűpróbát vettem és teljesen át volt sülve, de a teteje még fehér volt. Nem hagytam tovább barnulni, így még az alja is hófehér maradt. A tepsiben hagytam kihűlni és nem esett össze egyáltalán.
Hozzávalók: 42 dkg (kb.12 db) tojásfehérje, 12 dkg cukor, 10 dkg liszt, 2 dkg étkezési keményítő, 10 dkg porcukor, 1 evőkanál citromlé, 2 evőkanál tejszín, 1 teáskanál vanília kivonat, csipetnyi só;
a díszítéshez: 2,5 dl habtejszín, kandírozott virágszirmok
Elkészítése: A tojásfehérjét pár órára szobahőmérsékleten tartjuk, majd kézi habverő lassú fokozatán verni kezdjük. Mikor félig felverődött, beleszórjuk a sót és gyorsítjuk a fokozatot, majd kanalanként hozzáadjuk a cukrot és kemény habbá verjük. A végén hozzáadjuk a tejszínt és a vanília kivonatot, ezzel már csak addig verjük, mig összekeverődik. A lisztet, az étkezési keményítőt és a porcukrot összevegyítjük és átszitáljuk, majd kanalanként adagolva a tojáshabba forgatjuk. Sütőpapírral bélelt, kb. 26x36 cm nagyságú tepsibe öntjük és előmelegített sütőben 13 perc alatt megsütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd kockákra vágjuk és tejszínhabbal díszítjük. Tetejére kandírozott virágszirmokat teszünk.
Adél, ez csodasyép ezekkel a kandirozott virágokkal. Én még nem kandiroztam az idén, de jó lenne.
VálaszTörlésCsodás lett így tepsiben is, mi is nagyon szeretjük:) Nagyon szépséges az ibolya díszítés.
VálaszTörlésNekem ránézésre rögtön a Hófehérke jutott róla az eszembe... Olyan üde és ártatlan... Kimondottan szép sütemény!
VálaszTörlésDe nagyon érdekes ez a süti! Állagra milyen? Mint egy piskóta?
VálaszTörlésNagyon puha, könnyű, légies a szerkezete. Igen, hasonlít a piskótához, de ízre kicsit más,semlegesebb, érződik, hogy csak fehérje van benne.
TörlésKöszönöm a választ! :)
VálaszTörlés