Oldalak
▼
2013. április 29.
Csalános tojáslepény
Hozzávalók: 3 tojás, 5 dkg füstölt szalonna, 2 szál zöldhagyma, 1 pirospaprika, 1 marék friss csalánhajtás, 1 kis csokor petrezselyem zöldje, 1 evőkanál tejföl, só, bors
Elkészítése: A csalánhajtásokat megmossuk és hagyjuk lecsöpögni. A szalonnát kis kockára vágjuk és zsírjára sütjük, majd a pörcöt szűrőkanállal kivesszük és félretesszük. A zöldhagymát és a paprikát megmossuk és karikára vágjuk, a visszamaradt szalonnazsíron kissé megsütjük, majd hozzáadjuk a csalánt. A tojásokat felverjük, hozzáadjuk a tejfölt, a sót és a frissen őrölt borsót, belekavarjuk a szalonnapörcöt és az apróra vágott petrezselyem levelet, majd a hagymás csalánra öntjük. Fedővel lefedjük és addig sütjük, míg a teteje is megsül. Melegen tálaljuk, friss zöldhagymával.
Izgalmas... Nem csípett? A fotók csodásak! Igazi vidéki hangulat!
VálaszTörlésKrisz, csak mikor szedtem:) A lepényben már egyáltalán nem:)
VálaszTörlésHú ez nagyon jó ötlet, megpróbálok pár friss csalánlevelet megmenteni a fűnyírótól! :) A képek változatlanul gyönyörűek!
VálaszTörlésKépzeld, kiderült, hogy a csalánra is allergiás vagyok, így ezentúl le kell mondanom egyik kedvenc tavaszi zöldemről. :( Ez istenien néz ki.
VálaszTörlés