2013. április 30.
Epres-joghurtos panna cotta
Hozzávalók: 2 dl tej, 2 dl tejszín, 2,5 dl natúr joghurt, 3 evőkanál cukor, 10 gr zselatin, 1 tasak vaníliás cukor; az eperzseléhez: 25 dkg eper, 2 evőkanál cukor, 2 evőkanál citromlé, 2 evőkanál víz, 5 gr zselatin
Elkészítése: A tejhez hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és a zselatint, majd felforrósítjuk (nem forraljuk) és hűlni hagyjuk. A joghurtot összevegyítjük a tejszínnel és a langyos tejjel. A desszertet poharakba öntjük és legalább 3 órára hűtőbe tesszük. Az eperzseléhez az eperből félreteszünk a díszítéshez 6 szemet, a többit pedig villával összetörjük, meglocsoljuk a citromlével és hozzáadjuk a cukrot, a vizet, majd 2-3 percig főzzük. Félrehúzzuk a lángról, belekavarjuk a zselatint, és többször átkavarva langyosra hűtjük, majd a desszert tetejére kanalazzuk. 1 óráig dermedni hagyjuk és tálaláskor eperrel és citromfűvel díszítjük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
3 megjegyzés:
Nagyon szeretem a panna cottát,eperrel biztos még finomabb!
Én is nagyon szeretem, ez pedig egy merénylet így korán reggel. Hű, de megenném!
szia
Megjegyzés küldése