Hozzávalók: 40 dkg gomba, 5 tojás, 20 dkg szeletelt kenyér (héja nélkül), 2 csokor zöldhagyma, 0,5 dl tej, 3 evőkanál olaj, só, bors;
a tepsi kikenéséhez: 1-2 evőkanál olaj, 1-2 evőkanál zsemlemorzsa
Elkészítése: A zöldhagymát megpucoljuk, felvágjuk és az olajon megfonnyasztjuk. Mikor üveges, hozzáadjuk a megmosott és felszeletelt gombát és addig pároljuk, míg a gomba összeesik és a rajta keletkező víz elpárolog. Sózzuk, borsózzuk és hűlni hagyjuk. A kenyeret 1x1 cm-es kockákra vágjuk és meglocsoljuk a tejjel. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a sárgát, a gombát, a kenyeret és lazán összekeverjük. Egy, kb. 25x30 cm-es tepsit kikenünk olajjal és megszórjuk a zsemlemorzsával, majd beleöntjük a masszát és elsimítjuk. Előmelegített sütőben, 20 perc alatt megsütjük. Kockára vágva, hidegen vagy melegen egyaránt tálalhatjuk.
A recept megjelent a Finom falatok áprilisi számában.
Hú, ez nagyon tetszik!! Kipróbálandó :)!
VálaszTörlésEz annyira jól néz ki, hogy reggelire meg is sütöm! (Persze, csak ha fel bírok kelni, mert most az óraátállítás miatt a fekvésse-keléssel bajban vagyok.)
VálaszTörlésNagyon guszta, viszem is! :-)
VálaszTörlésAleda, én is megsütöttem, nagyon finom lett! Köszönet a receptért!
VálaszTörlésAleda, én is megsütöttem, nagyon finom lett! Köszönet a receptért!
VálaszTörlés