Oldalak
▼
2013. április 16.
Hagymalekvár
Hozzávalók: 1 kg vöröshagyma, 3 dkg vaj, 3 evőkanál olíva olaj, 2 evőkanál barnacukor, 2-3 evőkanál balzsamecet, só, bors, csilipor, kakukkfű
Elkészítése: A hagymát megpucoljuk és vékonyra vágjuk. A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk az olajat és a felvágott hagymát, sózzuk és többször átkavarva, kb. 20-25 perc alatt puhára pároljuk, de vigyázzunk, hogy ne égjen oda. Mikor a leve elfőtt, megszórjuk a cukorral, karamellizáljuk, majd hozzáadjuk az ecetet, megszórjuk a borssal, a csiliporral, a kakukkfűvel és addig főzzük, míg ragacsos, lekvár sűrűségű nem lesz. Forrón, tiszta befőttesüvegekbe rakjuk és lezárjuk.
Hideg helyen, 2-3 hétig eláll. A libamáj elengedhetetlen kelléke, de jól passzol sült húsokhoz, vadhúshoz, sajtokhoz, vagy reggelire, pirítós kenyér és rántotta mellé.
De szép fotót tettél fel róla!
VálaszTörlésMi is szeretjük, már régen volt, veszek is lilahagymát, hogy ismét tudjak csinálni.