2013. április 18.

Húsgombócos paradicsomleves




Hozzávalók: 50 dkg egészben eltett paradicsom, 1 zeller, 1 hagyma, 1 evőkanál liszt, 2 evőkanál olaj, 1 csokor petrezselyemzöld, só;
 a húsgombóchoz: 25 dkg pulyka darálthús, 1 hagyma, 5 dkg rizs, 1 tojás, só, bors

Elkészítése: A zöldségeket megpucoljuk, a hagymát apróra vágjuk, a zellert pedig lereszeljük vagy nagyon apróra vágjuk és az olajon megdinszteljük. A paradicsomokat kivesszük a levéből, apróra vágjuk és hozzáadjuk a zöldségekhez. A lisztet rászórjuk, jól átkavarjuk és felöntjük a paradicsomlével és vízzel. Ízlés szerint sózzuk és felforraljuk. A húsgombócokhoz a hagymát megpucoljuk és apróra vágjuk, összekeverjük a hússal, a rizzsel meg a felvert tojással. Sóval és borssal ízesítjük, majd gombócokat formázunk, beletesszük a levesbe és megfőzzük. A végén hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet. 

2 megjegyzés:

Eszter írta...

Nyamiii! Hogy Te minden nap milyen finomságokat hozol!? ;-)

Blogkonyha írta...

Még hozzá illő porcelánod is van hozzá! Nagyon finom étel, szoktam én is főzni. Leginkább a gyerekeim kedvelik.

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...