2013. április 26.

Köménymagos grissini rúd




Hozzávalók: 30 dkg liszt, 1 dl tej, 1 dl víz, 1 evőkanál olívaolaj, 1 kávéskanál cukor, 1 teáskanál só, 2 dkg élesztő; a tetejére: 2 evőkanál köménymag; a lisztezéshez: 1-2 evőkanál liszt

Elkészítése: A langyos tejhez hozzáadjuk a cukrot, elmorzsoljuk benne az élesztőt és hagyjuk felfutni. A lisztet átszitáljuk, közepébe mélyedést csinálunk és beleöntjük a vizet, az élesztős tejet, hozzáadjuk a sót és megdagasztjuk. A végén beledolgozzuk az olajat is. Konyharuhával letakarjuk és duplájára kelesztjük. Mikor megkelt, lisztezett deszkára borítjuk és 0,5 cm vastagságúra nyújtjuk. Tetejét vékonyan lekenjük vízzel és megszórjuk köménymaggal, majd 20 cm hosszú, 0,5 cm széles rudakká vágjuk és mindegyiket megsodorjuk. Sütőpapírral bélel tepsibe rakjuk, 20percig pihentetjük és előmelegített sütőben 10-15 perc alatt megsütjük. 



Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...