2013. április 5.
Lestyános savanyúleves
Hozzávalók: 60-70 dkg füstölt sertésoldalas, 2 sárgarépa, 2 petrezselyemgyökér, 2 krumpli, 1 hagyma, 2+2 evőkanál olaj, 2 evőkanál liszt, 2-3 evőkanál olaj, só, bors, ecet, lestyán
Elkészítése: Az oldalast feldaraboljuk, forró vízben átmossuk és hideg vízben főni tesszük. A zöldségeket megpucoljuk, a hagymát apróra, a répákat karikára a krumplit pedig kockára vágjuk és az olajon megdinszteljük. Mikor a hús félig megfőtt, hozzáadjuk a dinsztelt zöldségeket és együtt főzzük tovább. Sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a lestyánlevelet. A lisztet az olajon kissé megpirítjuk, felöntjük vízzel és csomómentesre kavarjuk, majd mikor a hús és a zöldségek megfőttek, berántjuk vele a levest és kiforraljuk. Ecettel ízesítjük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
1 megjegyzés:
Adél, ez megint olyan guszta leves, hogy biztosan elkészítem alkalomadtán!:)
Megjegyzés küldése