2013. április 17.

Medvehagymás pékkifli


 Recept Illéskrésztől   Készítettem már simán , sajttal, most pedig medvehagymával.

Hozzávalók: 60 dkg liszt, 2 dl tej, 2 dl szóda víz, 0,5 dl olaj, 1 evőkanál só, 1 evőkanál cukor,  2,5 dkg élesztő; 2 kenéshez: 5 dkg vaj, 1 csokor medvehagyma, a tetejére: 3 dkg olvasztott vaj

Elkészítése: A langyos tejhez hozzáadjuk a cukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztet tálba szitáljuk, hozzá adjuk a felfutott élesztőt, a szódavizet, az olajat, a sót és megdagasztjuk. Közepesen kemény tésztának kell lennie. Meglisztezzük, konyhatörlővel letakarjuk és egy óra alatt a duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát lisztezett lapra borítjuk, átgyúrjuk, majd 16 egyenlő gombóccá osztjuk. A gombócot oválisra nyújtjuk és a felső részét 5 helyen egy éles késsel bemetsszük. A medvehagymát apróra vágjuk és kikavarjuk a vajjal, majd a tészták alsó részét lekenjük vele. A lekent résznél kezdve feltekerjük és mielőtt  a vágott részt is rátekernénk, lekenjük kevés olvasztott vajjal és megszórjuk összevágott medvehagymával, majd befejezzük a tekerést. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk a kifliket, letakarjuk, és 20 percet  pihentetjük. A tetejüket lekenjük olvasztott vajjal és a tepsit hideg sütőbe tesszük. A sütőt 180 C-fokra állítjuk és 40-45 perc alatt megsütjük.




1 megjegyzés:

Eszter írta...

Nagyon szívesen megkóstolnám, mert biztosan nagyon finom, főleg azért mert medvehagymás! :-) Nagyon jól néz ki!

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...