Oldalak
▼
2013. április 7.
Medvehagymás sajtos tekercs
Hozzávalók: a tésztához: 50 dkg liszt, 3 dl tej, 0.5 dl olaj, 1 egész tojás, 1 teáskanál só, 1 evőkanál cukor, 2 dkg élesztő;
a töltelékhez: 1 csokor medvehagyma, 5 dkg vaj, 20 dkg sajt, 1 tojás, 1-2 evőkanál tejföl, só
Elkészítése: A cukrot beletesszük a langyos tejbe majd felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a tojást, sót, a felfuttatott élesztőt és jól megdagasztjuk, majd a végén beledolgozzuk az olajat. Letakarjuk és kelni hagyjuk. A töltelékhez a medvehagymát megmossuk és lecsöpögtetjük, majd a vajon megpároljuk. A sajtot lereszeljük, hozzáadjuk a tojást, a párolt medvehagymát és annyi tejfölt, hogy kenhető krémet kapjunk. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk és fél cm vastagságú téglalap formára nyújtjuk. Lekenjük a sajtos krémmel és feltekerjük, majd 1,5 cm darabokra vágjuk. A tekercseket tepsibe rakjuk és előmelegített sütőben, 180 fokon, 25 perc alatt megsütjük.
Ebből kérek két darabot:) Istenien néz ki:)
VálaszTörlésGyönyörű!!!
VálaszTörlésjuj,de jól néz ki!Nagyon jó ötlet. :)
VálaszTörlésNagyon guszta! Azt hiszem az idén jött el az ideje hogy beszerezzek valahol medvehagymát és akkor már tudom milyen formában fogom elkészíteni.:)
VálaszTörlésNagyon-nagyon jól néz ki! Ötlet mentve! - ha tudok medvehagymát szerezni.... -
VálaszTörlésEz valami csuda jól néz ki és gondolom ugyanolyan finom is! A Párom ma reggel szedett egy nagy szatyor medvehagymát, így biztos, hogy még ezen a héten elkészítem. Köszönöm a receptet!
VálaszTörlésVégre, végreeeeee medvehagyma! A hétvégén én is készítettem már sósat belőle, de ez is nagyon jó recept! Elmentettem! Köszi! ;-)
VálaszTörlésMost sül és isteni illatok vannak, nagyon jó a tésztája is!
VálaszTörlésKöszönet a receptért
❤️
Holnap meg sütöm , imádom a medve hagymát ilyen formába még nem ettem, nagyon guszta.Köszönöm a receptet.
VálaszTörlésNagyon guszta ez a csiga. Egy ideje szemezgettünk egymással. Ma este viszont neki láttam elkészítési. Sajnos medve hagymát nem kaptam, helyette póréhagymát tettem bele. Így is isteni finom lett. A gyerekek még forrón majszolták pedig iszonyat válogatós. Köszönöm szépen a receptet.
VálaszTörlésKipróbáltuk, naaagyon finom lett. Szuper és gyors recept, nekünk 15 perc alatt sült meg. Tudjuk:minden sütő más és más🤔
VálaszTörlésMost sült ki. Az illata isteni, íze pazar és a tészta finom, könnyű.
VálaszTörlésKöszi a receptet!