Hozzávalók: 5 tojás, 2 evőkanál tejföl, 4 dkg liszt, csipetnyi sütőpor,
3 dkg vaj, 10 dkg sajt, 15 dkg gomba, 1 csokor medvehagyma, só, bors.
Elkészítése: A tojásokat egy keverőtálba törjük, felverjük, hozzáadunk 1
evőkanál olvasztott vajat, a tejfölt, a csíkokra vágott medvehagymát,
végül pedig a sütőporral elkevert lisztet. Sózzuk, borsozzuk, összekavarjuk,
majd sütőpapírral bélelt kb. 25x30 cm-es tepsibe öntjük és 180 fokon, 10-12
perc alatt megsütjük. Míg sül, a gombát apróra vagdaljuk, a megmaradt vajon addig
sütjük, míg a leve elfő. A végén sóval és borssal ízesítjük. A tojástekercset
még forrón átfordítjuk, hogy a medvehagymás fele kerüljön majd kívülre,
leszedjük a sütőpapírt, rászórjuk a reszelt sajtot meg a gombát, majd szorosan
feltekerjük. Alufóliába csavarjuk, pár órára hűlni hagyjuk, majd éles késsel
szeletekre vágjuk.
2013. április 20.
Medvehagymás tojástekercs
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése