Oldalak
▼
2013. április 27.
Mimózasaláta
Hozzávalók: 5 tojás, 20 dkg konzervkukorica, 15 dkg sajt, 2 alma, 4 szál zöldhagyma, 1 dl tejföl, 1 citrom leve;
a majonézhez: 1 tojássárga, 2 dl olaj, só, őrölt bors, citromlé;
a tálaláshoz rukkola vagy saláta
Elkészítése:
A majonézhez a tojássássárgát enyhén megsózzuk, majd folytonos keverés mellett lassan belecsorgatjuk az olajat, a végén pedig belekeverjük a tejfölt. Sóval, frissen őrölt borssal és egy kevés citromlével ízesítjük.
A kukoricát leöblítjük és lecsöpögtetjük. A tojásokat keményre főzzük, majd megpucoljuk. Egy tojássárgát és négy vékony tojásszeletet félreteszünk a díszítéshez, a többit pedig apró lyukú reszelőn lereszeljük. A sajtot és az almát szintén lereszeljük, az almát azonnal meglocsoljuk a citrom levével és összekeverjük a sajttal. A hagymát vékony karikákra vágjuk. Egy üvegtálba rétegesen lerakjuk a kukoricát, rá az almás sajtot, a zöldhagymát és a tojást, és mindegyik réteget bőven meglocsoljuk a tejfölös majonézzel. Addig rétegezzük, míg a hozzávalók elfogynak. Tetejére reszeljük a tojássárgát és tojásszelettel valamint zöldhagymával és almával díszítjük. 3 - 4 órára jól lehűtjük, majd salátával tálaljuk.
A salátát készíthetjük és tálalhatjuk egyszemélyes adagokban is, ekkor egy ételformázó gyűrű oldalát vékonyan lekenjük olajjal, majd ezt a tányérra teszünk és ebbe rétegezzük a saláta hozzávalóit. Minden réteget kissé lenyomkodunk, hogy megtartsa a formáját és miután az utolsó réteggel is végeztünk, a formát óvatosan kihúzzuk.
De szép!!! :) Már megint... :)
VálaszTörlés:)
TörlésHű, micsoda napsütötte színkavalkád! Biztos nagyon finom!
VálaszTörlés