Hozzávalók 72 darab
kiflihez: 50 dkg liszt, 20 dkg zsír, 10 dkg porcukor,
1 tojás sárgája, 4 evőkanál zsíros tejföl, 12 g sütőpor, 1 teáskanál ecet, 1
citrom reszelt héja, 1 tasak vaníliás cukor, csipetnyi só; a töltelékhez: alma
vagy birsalma lekvár; a tálaláshoz: 15 dkg porcukor.
Elkészítése: A lisztet
összedolgozzuk a zsírral, közepébe mélyedést csinálunk, hozzáadjuk a tejfölt, a
porcukrot, a tojássárgát, a sót, a vaníliás cukrot, a citromhéjat, a sütőport
meg az ecetet és alaposan összedolgozzuk. Ha esetleg túl keménynek éreznénk a
masszát, kevés hideg vizet adjunk hozzá. Puha, jól dolgozható masszát kell
kapjunk. 6 részre osztjuk, gombócokká gyúrjuk és fél órára hidegre
tesszük. Mindegyik gombócot enyhén lisztezett deszkán vékony, kör alakúra
nyújtjuk és 12 részre vágjuk. Mindegyik háromszögű tésztára egy-egy
kávéskanál lekvárt teszünk, majd felsodorjuk. A kifliket sütőpapírral
bélelt tepsibe rakjuk, 180 fokon 10-15 perc alatt világosra sütjük. Porcukorral
megszórva tálaljuk.
3 megjegyzés:
De szépek így egy csokorban. Megkóstolnám... nekem is van hasonló receptem, de ezt is ki fogom próbálni. nagyon guszták!
Szemet gyönyörködtető,precíz,ahogy tőled már megszokhattuk:)
Nekem is van több hasonló kis kifli receptem is, amelyeket Anyukám készített régen. Nagyon szeretem az ilyen kis aprósüteményeket - készíteni is, és enni is. :)
Olyan szép csinosakat készítettél, nagyon jól mutatnak egy kupacban... Szépek a képek.
Megjegyzés küldése