Hozzávalók 72 darab
kiflihez: 50 dkg liszt, 20 dkg zsír, 10 dkg porcukor,
1 tojás sárgája, 4 evőkanál zsíros tejföl, 12 g sütőpor, 1 teáskanál ecet, 1
citrom reszelt héja, 1 tasak vaníliás cukor, csipetnyi só; a töltelékhez: alma
vagy birsalma lekvár; a tálaláshoz: 15 dkg porcukor.
Elkészítése: A lisztet
összedolgozzuk a zsírral, közepébe mélyedést csinálunk, hozzáadjuk a tejfölt, a
porcukrot, a tojássárgát, a sót, a vaníliás cukrot, a citromhéjat, a sütőport
meg az ecetet és alaposan összedolgozzuk. Ha esetleg túl keménynek éreznénk a
masszát, kevés hideg vizet adjunk hozzá. Puha, jól dolgozható masszát kell
kapjunk. 6 részre osztjuk, gombócokká gyúrjuk és fél órára hidegre
tesszük. Mindegyik gombócot enyhén lisztezett deszkán vékony, kör alakúra
nyújtjuk és 12 részre vágjuk. Mindegyik háromszögű tésztára egy-egy
kávéskanál lekvárt teszünk, majd felsodorjuk. A kifliket sütőpapírral
bélelt tepsibe rakjuk, 180 fokon 10-15 perc alatt világosra sütjük. Porcukorral
megszórva tálaljuk.
De szépek így egy csokorban. Megkóstolnám... nekem is van hasonló receptem, de ezt is ki fogom próbálni. nagyon guszták!
VálaszTörlésSzemet gyönyörködtető,precíz,ahogy tőled már megszokhattuk:)
VálaszTörlésNekem is van több hasonló kis kifli receptem is, amelyeket Anyukám készített régen. Nagyon szeretem az ilyen kis aprósüteményeket - készíteni is, és enni is. :)
VálaszTörlésOlyan szép csinosakat készítettél, nagyon jól mutatnak egy kupacban... Szépek a képek.