2013. április 4.
Sonkás-sajtos csiga
Hozzávalók a tésztához: 50 dkg liszt, 3 dl tej, 0.5 dl olaj, 1 egész tojás, 1 teáskanál cukor, 1 teáskanál só, 2 dkg élesztő; a töltelékhez: 25 dkg sonka, 15 dkg sajt, 5 dkg puha vaj; a tetejére: 3 dkg olvasztott vaj
Elkészítése: A cukrot beletesszük a langyos tejbe majd felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a felvert tojást, a sót, a felfuttatott élesztőt, és jól megdagasztjuk, majd a végén beledolgozzuk az olajat is. Tiszta konyharuhával letakarjuk és kb. 40 perc alatt duplájára kelesztjük. Mikor a tészta megkelt, lisztezett deszkára borítjuk, kissé átgyúrjuk és 1 cm vastagságúra kinyújtjuk. Vékonyan lekenjük a puha vajjal és megszórjuk az apró kockára vágott sonkával és sajttal, majd szorosan feltekerjük. Éles késsel 2 cm-es szeletekre vágjuk és sütőpapírral bélel tepsibe rakjuk. 20 percig pihenni hagyjuk, majd az oldalát lekenjük az olvasztott vajjal. Előmelegített sütőben, 25 perc alatt megsütjük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
3 megjegyzés:
Újrahasznosítás? Nagyon guszta és finom lehetett!
De szépek Adél:)
Hú, de jól néznek ki! Nagyon szeretném, csak úgy! :-))
Megjegyzés küldése