Oldalak
▼
2013. április 4.
Sonkás-sajtos csiga
Hozzávalók a tésztához: 50 dkg liszt, 3 dl tej, 0.5 dl olaj, 1 egész tojás, 1 teáskanál cukor, 1 teáskanál só, 2 dkg élesztő; a töltelékhez: 25 dkg sonka, 15 dkg sajt, 5 dkg puha vaj; a tetejére: 3 dkg olvasztott vaj
Elkészítése: A cukrot beletesszük a langyos tejbe majd felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a felvert tojást, a sót, a felfuttatott élesztőt, és jól megdagasztjuk, majd a végén beledolgozzuk az olajat is. Tiszta konyharuhával letakarjuk és kb. 40 perc alatt duplájára kelesztjük. Mikor a tészta megkelt, lisztezett deszkára borítjuk, kissé átgyúrjuk és 1 cm vastagságúra kinyújtjuk. Vékonyan lekenjük a puha vajjal és megszórjuk az apró kockára vágott sonkával és sajttal, majd szorosan feltekerjük. Éles késsel 2 cm-es szeletekre vágjuk és sütőpapírral bélel tepsibe rakjuk. 20 percig pihenni hagyjuk, majd az oldalát lekenjük az olvasztott vajjal. Előmelegített sütőben, 25 perc alatt megsütjük.
Újrahasznosítás? Nagyon guszta és finom lehetett!
VálaszTörlésDe szépek Adél:)
VálaszTörlésHú, de jól néznek ki! Nagyon szeretném, csak úgy! :-))
VálaszTörlés