2013. május 8.
Halas krumplisaláta
Hozzávalók:
25 dkg füstölt hal, 30 dkg újkrumpli, 1 hagyma, 4 retek, 2 evőkanál mustár, 2-3 evőkanál olaj, só, bors, 1 citrom;
a tálaláshoz: saláta
Elkészítése:
Az újkrumplit héjában megfőzzük. Közben a mustárt kikavarjuk az olajjal, sóval, borssal és citromlével ízesítjük. Mikor a krumpli megfőtt, leszűrjük, megpucoljuk és kockára vágjuk és még melegen összekeverjük a mustáros mártással. A halnak lehúzzuk a bőrét, kivesszük a hátgerincét és falatnyi darabokra vágjuk. A retket megmossuk és karikára vágjuk. A halat és a retket belekeverjük a salátába és finoman összekavarjuk. Tálaláskor salátalevélre porciózzuk és citromot adunk melléje.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
1 megjegyzés:
Hát ez isteni lehet:) Várom már én is az újkrumplit, bár mi nem nagyon szoktunk venni, megvárjuk amíg nekünk is lesz:) De most azt hiszem nem fogom kivárni:))
Megjegyzés küldése