Hozzávalók: 200 g olajos hering
konzerv, 1 krumpli, 1 sárgarépa, 1 kisebb hagyma, 2 evőkanál majonéz, 2 evőkanál
tejföl, 1 citrom, só, bors; a díszítéshez: 4 db hónaposretek.
Elkészítése: A zöldségeket
megpucoljuk, enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és hűlni hagyjuk. A
halkonzervet lecsöpögtetjük, villával szétnyomkodjuk, hozzáadjuk a lereszelt
krumplit meg sárgarépát, az apróra
vágott hagymát, majd hozzákeverjük a majonézt meg a tejfölt. Frissen őrölt
borssal, sóval és citromlével ízesítjük. A halkrémet halacska alakúra formázzuk
és félkörre vágott retekszeletekből halpikkelyesre díszítjük.
Nagyon cuki ez a mosolygós pikkelyes! Ötletes tálalás!
VálaszTörlésHogy ez milyen ötletes:) Gyereketetős:)
VálaszTörlésDe jóóó! :)
VálaszTörlés