2013. május 13.
Inyenc halacska
Hozzávalók: 200 g olajos hering konzerv, 1 krumpli, 1 sárgarépa, 1 kisebb hagyma, 2 evőkanál majonéz, 2 evőkanál tejföl, 1 citrom, só, bors; a díszítéshez: 4 db hónaposretek.
Elkészítése: A zöldségeket megpucoljuk, enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és hűlni hagyjuk. A halkonzervet lecsöpögtetjük, villával szétnyomkodjuk, hozzáadjuk a lereszelt krumplit meg sárgarépát, az apróra vágott hagymát, majd hozzákeverjük a majonézt meg a tejfölt. Frissen őrölt borssal, sóval és citromlével ízesítjük. A halkrémet halacska alakúra formázzuk és félkörre vágott retekszeletekből halpikkelyesre díszítjük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
3 megjegyzés:
Nagyon cuki ez a mosolygós pikkelyes! Ötletes tálalás!
Hogy ez milyen ötletes:) Gyereketetős:)
De jóóó! :)
Megjegyzés küldése