2013. május 13.

Inyenc halacska





Hozzávalók: 200 g olajos hering konzerv, 1 krumpli, 1 sárgarépa, 1 kisebb hagyma, 2 evőkanál majonéz, 2 evőkanál tejföl,  1 citrom, só, bors; a díszítéshez: 4 db hónaposretek.

Elkészítése: A zöldségeket megpucoljuk, enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és hűlni hagyjuk. A halkonzervet lecsöpögtetjük, villával szétnyomkodjuk, hozzáadjuk a lereszelt krumplit meg sárgarépát,  az apróra vágott hagymát, majd hozzákeverjük a majonézt meg a tejfölt. Frissen őrölt borssal, sóval és citromlével ízesítjük. A halkrémet halacska alakúra formázzuk és félkörre vágott retekszeletekből halpikkelyesre díszítjük. 



3 megjegyzés:

Blogkonyha írta...

Nagyon cuki ez a mosolygós pikkelyes! Ötletes tálalás!

Kati írta...

Hogy ez milyen ötletes:) Gyereketetős:)

Linyah írta...

De jóóó! :)

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...