Hozzávalók: 20 dkg juhtúró, 2-3 evőkanál tejföl, 2 zöldhagyma, 1 csokor turbolya, bors
Elkészítése: A juhtúrót krémesre kavarjuk a tejföllel, hozzáadjuk az apróra vágott zöldhagymát és a turbolyát meg a frissen őrölt borsot és kikavarjuk. friss, ropogós héjú kenyérrel tálaljuk.
4 megjegyzés:
Már sokszor, sok blogon láttam turbolyás receptet, de fotóról még nem jöttem rá, hogy melyik ez a növény. Valaki meg kell, hogy mutassa. Van valamilyen karakteres íze? Vagy mihez hasonlít?
A fotók csodásak, mint mindig. :)
Edith, nincs egy karakteres íze, kissé édeskés, de más ízt nem éreztem rajta. Az ujjaim között mikor szétmorzsoltam a levelet, enyhén ánizsillatú volt, de nem intenzíven. A krém ízét nem változtatta meg, de nagyon űde és friss hatást adott neki.
A turbolyának van valami más neve is? Milyen az íze? hasonlít valamire? Fincsi krém lehet!
Nálunk barabuly néven ismerik még, a gyökere is fogyasztható, fehérrépához hasonlít. Levele enyhén ánizsillatú, de az íze nem erős, kissé édeskés. Az elöregedett levele kissé kesernyésekké válnak.
Megjegyzés küldése