Hozzávalók: 20 dkg juhtúró, 2-3 evőkanál tejföl, 2 zöldhagyma, 1 csokor turbolya, bors
Elkészítése: A juhtúrót krémesre kavarjuk a tejföllel, hozzáadjuk az apróra vágott zöldhagymát és a turbolyát meg a frissen őrölt borsot és kikavarjuk. friss, ropogós héjú kenyérrel tálaljuk.
Már sokszor, sok blogon láttam turbolyás receptet, de fotóról még nem jöttem rá, hogy melyik ez a növény. Valaki meg kell, hogy mutassa. Van valamilyen karakteres íze? Vagy mihez hasonlít?
VálaszTörlésA fotók csodásak, mint mindig. :)
Edith, nincs egy karakteres íze, kissé édeskés, de más ízt nem éreztem rajta. Az ujjaim között mikor szétmorzsoltam a levelet, enyhén ánizsillatú volt, de nem intenzíven. A krém ízét nem változtatta meg, de nagyon űde és friss hatást adott neki.
TörlésA turbolyának van valami más neve is? Milyen az íze? hasonlít valamire? Fincsi krém lehet!
VálaszTörlésNálunk barabuly néven ismerik még, a gyökere is fogyasztható, fehérrépához hasonlít. Levele enyhén ánizsillatú, de az íze nem erős, kissé édeskés. Az elöregedett levele kissé kesernyésekké válnak.
VálaszTörlés