2013. május 20.

Juhtúrós krém turbolyával


Hozzávalók: 20 dkg juhtúró, 2-3 evőkanál tejföl,  2 zöldhagyma, 1 csokor turbolya, bors

Elkészítése: A juhtúrót krémesre kavarjuk a tejföllel, hozzáadjuk az apróra vágott zöldhagymát és a turbolyát meg a frissen őrölt borsot és kikavarjuk. friss, ropogós héjú kenyérrel tálaljuk.


4 megjegyzés:

sedith írta...

Már sokszor, sok blogon láttam turbolyás receptet, de fotóról még nem jöttem rá, hogy melyik ez a növény. Valaki meg kell, hogy mutassa. Van valamilyen karakteres íze? Vagy mihez hasonlít?
A fotók csodásak, mint mindig. :)

Adél írta...

Edith, nincs egy karakteres íze, kissé édeskés, de más ízt nem éreztem rajta. Az ujjaim között mikor szétmorzsoltam a levelet, enyhén ánizsillatú volt, de nem intenzíven. A krém ízét nem változtatta meg, de nagyon űde és friss hatást adott neki.

Blogkonyha írta...

A turbolyának van valami más neve is? Milyen az íze? hasonlít valamire? Fincsi krém lehet!

Adél írta...

Nálunk barabuly néven ismerik még, a gyökere is fogyasztható, fehérrépához hasonlít. Levele enyhén ánizsillatú, de az íze nem erős, kissé édeskés. Az elöregedett levele kissé kesernyésekké válnak.

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...