Hozzávalók:
40 dkg levesben főtt csirke vagy pulykamell, 3 tojás, 10-12 dkg
zsemlemorzsa, 4 cikk fokhagyma, 1 csokor petrezselyem levél, 1 kávéskanál őrölt
kömény, só, bors, fűszerpaprika; a hempergetéshez: 10 dkg zsemlemorzsa; a
sütéshez: 3 dl olaj
Elkészítése:
A levesben főtt húst hűlni hagyjuk és apró kockára vágjuk. Hozzáadjuk a
felvert tojásokat, a zsemlemorzsát, az áttört fokhagymát és az apróra
vágott petrezselyem levelet. Sóval, borssal, őrölt pirospaprikával és köménnyel
ízesítjük, majd jól összedolgozzuk és fél órára hűtőbe tesszük. Mikor a
massza jól lehűlt, fasírtokat formázunk belőle, zsemlemorzsába
hempergetjük és forró olajban hirtelen kisütjük. Párolt zöldségekkel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Üdvözöllek! Köszönöm, hogy itt jártál! :)