Oldalak
▼
2013. május 11.
Pillangós muffin
Hozzávalók 12 darabhoz:
25 dkg liszt, 10 dkg cukor, 2 tojás, 2,5 dl kefir, 0,75 dl olaj, 10 dkg csokoládélencse, 15 dkg málna, 1 sütőpor;
a málnás tejszínhabhoz:: 2,5 dl habtejszín, 10 dkg málna, 1 tasak vaníliás cukor;
a pillangókhoz: 5 dkg étcsokoládé
Elkészítése: A tojást habosra keverjük a cukorral és hozzáadjuk a kefirt meg az olajat. A lisztet összevegyítjük a sütőporral és a csokoládélencsével majd beleforgatjuk a málnát. A lisztes keveréket összekeverjük a tojásos keverékkel és azonnal muffin formákba töltjük. Előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük. A habtejszínt félig felverjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot meg a málnát és készre verjük. Habzsák segítségével a krémet a muffinok tetejére nyomjuk. Az étcsokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, zsírpappírból tölcsért csinálunk, végére kicsi lyukat vágunk és egy sütőpapír csíkra pillangókat rajzolunk. A papírcsíkot egy szalvétagyűrűbe dugjuk, hogy a pillangók szárnyai fölfele dermedjenek. 10 percre hidegre tesszük, majd a muffinokat feldíszítjük vele.
Hát te Adél, tökélyre fejlesztetted a muffint, ízben, szépségben egyaránt.
VálaszTörlésNagyon tetszetősek!
VálaszTörlésNagyon szépek , egy ötlettel megint gazdagabb lettem a pillangók technikájával nagyon tetszik!
VálaszTörlésIde röppenhetne pár! Gyönyörűek, és milyen finomak lehetnek! Nagyon furfangosan csináltad meg a pillangókat!
VálaszTörlésNagyon szépségesek!
VálaszTörlés