2013. május 10.

Sárgarépás csirkemellragú





Hozzávalók: 50 dkg csirkemell, 1 hagyma, 3 sárgarépa, 2 evőkanál olaj, só, bors; a körethez: 1 fej brokkoli, 1 evőkanál ételízesítő, 2-3 evőkanál parmezán

Elkészítése: A csirkemellet 3-4 cm-es kockákra daraboljuk. Egy lábasban felforrósítjuk az olajat és a csirkemellet megpirítjuk rajta. A hagymát megpucoljuk és apróra vágjuk, majd hozzáadjuk a húshoz és együtt pirítjuk tovább. Közben a sárgarépát is megpucoljuk, apró lyukú reszelőn lereszeljük és szintén hozzáadjuk a húshoz. Sózzuk, borsozzuk és körülbelül félig felöntjük vízzel. Fedővel lefedjük és addig pároljuk, míg a hús megpuhul és sűrű szaftja lesz. Közben a brokkolit rózsáira szedjük és megmossuk. Vizet forralunk, hozzáadjuk az ételízesítőt és a brokkolit roppanósra főzzük benne. Mikor megvan, leszűrjük és a csirkeragúval tálaljuk. Tetejére kevés reszelt parmezánt szórunk.


1 megjegyzés:

tücsi írta...

A teríték is és a benne való is, igencsak szemre-szájra való!:))

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...