a tálaláshoz: 5 dkg sajt, koktélparadicsom.
Elkészítése: A rizst enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük és hűlni hagyjuk. A cukkiniket megpucoljuk, kettőbe vágjuk, közepüket kivájjuk és megszórjuk sóval és frissen őrölt borssal. A rizst összekeverjük a lereszelt sajttal, az apróra vágott petrezselyemzölddel és a felvert tojással. Sóval és borssal ízesítjük. A kivájt cukkinikbe rakjuk a kolbászokat majd a rizses masszával befedjük. Vajjal kikent sütőtálba rakjuk, alufóliával lefedjük és előmelegített sütőben 20 percig sütjük, majd a fóliát levesszük és addig hagyjuk, míg a sajt megpirul a tetején. A sajtot vékony szeletekre vágjuk és fogpiszkáló segítségével vitorla formába hajtjuk, és a csónakokat feldíszítjük vele.
Nagyon jópofák és még finomak is! A lánykáim is értékelni fogják! :)
VálaszTörlésÉs még vitorlája is van:-) Nagyon ötletes!
VálaszTörlésÓ, micsoda ladikok! Nagyon guszta étel! Szeretem a cukkinit, bárhogy, így is jöhetne vacsorára!
VálaszTörlés